Sociala medier

Även om Du inte upplever att ditt användande av sociala medier är ett problem så kan det här vara något för just dig. Ibland blundar vi för det vi inte tycker om. Om vi skulle säga att du behöver göra dig av med din mobiltelefon eller surfplatta så skulle du troligtvis bara skaka på huvudet. Det är INTE det vi vill förmedla, det vore inte heller realistiskt.

Detta är en kurs som vi själva tagit fram för dig som vill få mer kunskap om hur ditt användande påverkar ditt liv och hur du medvetet kan göra justeringar för att bättre fördela din tid och uppmärksamhet mellan det som är viktigt i ditt liv. Genom att få en ökad förståelse för vårt användande; hur det ser ut, hur det påverkar oss och vart det kan leda, synliggör vi olika riskfaktorer men även fördelar.

Spela videoklipp

Likaväl som ett sunt användande kan leda till effektivitet, nya kontakter och jobbmöjligheter så kan ett osunt användande resultera i en försenad utveckling och försämrade kognitiva prestationer. Vissa hävdar även att det kan vara en av orsakerna till psykisk ohälsa.

Frågor

Tittar du på tv:n, mobilen och lyssnar på musik samtidigt som du pratar med någon?
Känner du oro och stress om du inte har mobilen i samma rum som du befinner dig?
Blir du påverkad av flödet i din mobil?

Skulle du prioritera din mobil före vänner, familj och saker som finns i ditt liv?
Tar du ofta upp mobilen för att bara “kolla”?
Kan du komma på dig själv med att titta på något annat än vad du hade tänkt dig från början?

Stämmer något av detta in på dig så ska du defintivit gå den här kursen. Målet är inte att helt sluta använda mobilen eller surfplattan utan att få en bättre kunskap och balans i ditt användande. Du kan med fördel gå kursen tillsammans med vänner, en partner eller kollegor.

Kursen innehåller bl.a

Antal träffar: 10 st

www.tankens-kraft.se

Ex. varningssignaler

Sömnsvårigheter
Föredrar att skicka sms/mejl
Svårt att vara utan mobilen
Förlorar tidsperspektivet