Om Tankens Kraft

Christine Thörnblom heter jag som driver Tankens Kraft. Jag har en stor passion och intresse för mötet med människor, ta del av deras historia och att hjälpa dem bli den bästa versionen av sig själv.

Bakgrund

Det började med att jag kom hem från en längre tids arbete utomlands. Livet var underbart och bekymmersfritt. Hela jag var fylld av energi och livsglädje. Jag lyckades få ett jobb som många bara drömde om och tänkte att jag var lyckligt lottad. Men det visade sig vara raka motsatsen. 

Med ständiga konflikter inom företagets ledning påverkade det både trivsel och trygghet. Åren gick och jag upplevde ett ökat obehag inför att gå till jobbet, stressen ville inte försvinna och sömnen blev lidande. Kollegor slutade på löpande band medan jag bet ihop och troget stannade kvar för jag älskade ju själva arbetet. Det blev en inre konflikt.

Uppvaknandet kom när jag blev gravid och barnmorskan sa att jag riskerade barnets hälsa om jag fortsatte arbeta där. Vore det inte för min graviditet hade jag aldrig förstått allvaret.

Plötsligt blev det så tydligt. Om inte jag förändrade mitt liv så skulle inte heller någon annan göra det åt mig. Jag behövde lita på mig själv och hitta tillbaka till livsglädjen jag en gång haft. Må bra inifrån och ut. 

Värdet av att bli lyssnad på och tagen på allvar, blev för mig livsavgörande. Intresset och nyfikenheten vaknade till liv och jag skaffade kunskap utifrån mina egna erfarenheter genom olika utbildningar som bla KBT (kognitiv beteendeterapi) och mindfulness. Med nya förhållningssätt och en förståelse för hur jag fungerar kunde jag återta kontrollen över mitt mående.

Inte visste jag då att det skulle bli början på mitt eget företag med möjlighet att hjälpa andra.

www.tankens-kraft.se

I över 10 år har jag haft förmånen att coacha människor att uppnå psykisk hälsa och ett meningsfullt liv. Med ett helhetstänk som är effektivt och boostande är mitt engagemang lika stort för varje person oavsett bakgrund. Det är en ynnest att få vara en del av andras förändringsresor.

Utbildningar

KBT terapeut
Viktnedgång med KBT
Tobaksavvänjning med KBT
Bättre sömn med KBT
MI (Motivational Interviewing)
Behandla stress och utmattning med KBT
Internetbehandling med KBT
Qi Gong
Mindfullness/Medveten närvaro
Depressionsbehandling med KBT
Livsinspiratör
WINST Insatser mot ätstörning
Missbruk av dataspel, internet & sociala medier
Bemöta personer med NPF

Licensierad instruktör

Zumba Fitness
Zumba Kids & Kids Jr
Zumba Gold
Zumba Toning
Zumba Step

Jag är ingen psykolog utan en diplomerad KBT terapeut. Upplever jag att jag inte kan hjälpa dig i din situation kommer jag att rekommendera dig annan vård eller behandling.

Tankens Kraft var mellan 2017-2024 mentor på Sveriges största stödorganisation för unga tjejer.
De kämpar för alla tjejers rätt att bli lyssnade på och att den psykiska hälsan ska öka.

“Den här kursen räddade mitt liv, den gav mig styrka att orka vidare och stå upp för mig själv. Att ge mig själv tid och plats i mitt eget liv. När kursen började var jag suicidal men nu har jag fått insikt om min situation och ett hopp.”

“Du har en härlig personlighet, en energi och ett kvickt intellekt som jag inspireras av. Detta var det bästa jag kunde göra åt/med mig själv :-).”

“Handledaren: helt fantastisk – ställer helt rätt utmanande och förlösande frågor – GRYM :-). Mycket bra innehåll som ger resultat.”

Hur jag kan hjälpa dig.

I min roll som terapeut/coach med inriktning på psykisk hälsa arbetar jag med olika verktyg från KBT, ACT och mindfulness. Med min passion för hur vi själva kan påverka vår livsstil och mående  arbetar vi mot utsatta mål. Vi utvärderar vårt arbete regelbundet för att säkerställa att vi har rätt fokus.  I en kombination av självkännedom, mental träning och återhämtning skapas egenskaper som ökar den egna potentialen. Jag hjälper dig att bli den bästa versionen av dig själv.

Är du redo att göra en förändring?