www.tankens-kraft.se

Vad får dig att må bra?

Under en av mina resor i Asien fick jag berättat för mig att om man gnuggade Buddhas mage och önskade sig något så skulle det falla in. Den stora magen var ett tecken på materiellt välstånd och framgång och genom att gnugga magen stärktes även dessa kvalitéer i sitt eget liv. Man fick både lycka och framgång i livet.

www.tankens-kraft.se

Buddhan på bilden fick följa med hem och har sedan dess följt mig genom livet, för han gör mig glad. Jag vet inte om han har varit orsaken till allt fint som hänt mig. Däremot påminner han mig om mina resor med fantastiska äventyr och möten som varit en stor del av mitt liv. Det är minnen som ligger mig varmt om hjärtat och det får de mig att må bra.

www.tankens-kraft.se
www.tankens-kraft.se

Avgörande

Må bra är för alla lika viktigt men innebörden kan variera. Vårt mående påverkar hur vi klarar motgångar och hinder och hur vi hanterar livet överlag, det är avgörande. Det är vi själva som vet och känner vad vi behöver för att må bra. Men det är inte alltid vi lyssnar på signalerna

www.tankens-kraft.se

Allt går åt skogen

En utslagen kaffemugg kan förstöra en hel dag. Det kan ta musten ur oss samtidigt som våra tankar fylls med förtvivlan och frustration. “Allt går åt skogen” och “varför kan jag inte bara ha energi som alla andra”. Medan det andra dagar går enkelt och bekymmerslöst att plocka ihop skärvorna av koppen, torka upp kaffet på golvet och fortsätta dagen som om det aldrig hade hänt. Dessa dagar rullar livet på i lagom fart med bra energi. 
Känns det bekant?

www.tankens-kraft.se
www.tankens-kraft.se

Vad gör du för att må bra?

Om vi har saker i livet som får oss att må bra så hanterar vi motgångar lite lättare. Det behöver inte vara dyra resor eller saker, det kan vara precis vad som helst. You name it! Ett tips är att skapa minnen, tillsammans med familj och vänner eller prova nya intressen. Kanske kan du börja skriva en bok om något du har gått igenom eller ta kontakt med en gammal bekant. Inget är fel, det är du som bestämmer. Men lägg det inte åt sidan, prioritera dig själv en stund då och då. Det ger energi till livet.

Ibland kan det vara svårt att hitta tid eller kanske helt enkelt avsätta tid för sig själv. Jag hjälper dig gärna hitta det du mår bra av och hur du sedan kan införa det i ditt liv.

Dela

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *