Bli hälsosam med KBT

0 student

Kursnivå: Enkel      Förkunskaper: Inga      Antal veckor: 10

Har du någon gång ätit mer godis än vad du hade tänkt dig från början och sedan ångrat dig?

En av mina klienter beskrev sitt problem så här:
“Jag vet inte hur många gånger jag har bestämt mig för att börja mitt nya sunda liv med start på måndag. Men redan på onsdagen tappade jag fokus och tänkte istället att jag skulle börja nästa måndag istället. Under dagarna fram till måndagen åt jag för kung och fosterland, för “på måndag då skulle jag ju börja mitt nya liv”. På onsdagen  upprepade sig samma visa igen. För varje misslyckande kunde jag inte förstå varför jag aldrig lyckades och det fick mig att känna mig värdelös.”

Om vi inte vet varför vi gör de val vi gör, så kommer vi fortsätta att göra samma val och hamna i samma situationer om och om igen. Inför en livsstilsförändring lägger vi ofta fullt fokus på kost och träning men bortser från vad som pågår inom oss. För att lyckas behöver vi förstå orsaken bakom beteendet och vad det är som triggar oss att göra mindre bra val. I den här kursen kommer vi titta på helheten inifrån och ut.

 

Den här kursen innehåller förslag på kostschema, recept och träningsövningar som är framtagna av PT och kostrådgivare. Det är inte en “Quick fix” eller en PT-kurs där du kan bygga muskler och följa en strikt diet. Det här är en kurs för dig som har svårt för att komma igång, saknar motivation eller kanske  kämpar med psykisk ohälsa. Här får du kunskap och verktyg för att lättare bemöta de hinder du upplever i din vardag. Målet är att starta din resa mot ett hälsosammare liv.

Kursinnehåll:
Kognitiva verktyg
Målplanering
Kostschema
Praktiska övningar
Förhållningssätt
Strategier
Hemuppgifter
Recept
Träningsövningar
Motivation

Sundare livsstil
Hos mig får du hjälp med att uppnå en sundare livsstil och ett bättre mående med hjälp av bl.a KBT (Kognitiv beteendeterapi). Vi går igenom faktorer som påverkar beteendet. Ett exempel på det är hur tankarna kan leda till ett mindre önskvärt beteende (ex äta när man egentligen inte är hungrig eller välja bort träning mot att ligga på soffan). Majoriteten vet redan vad som är nyttigt, vad man ska äta och när man ska äta.  En del har även kommit en bra bit på vägen men inte lyckats hålla det.
Många blir överraskade när de inser att exempelvis en tidigare händelse som inte var kopplad till mat i själva verket är en stor trigger idag.

Coaching:
Vid önskemål går det att boka till coachande samtal. Kontakta oss så ordnar vi ett upplägg som passar dig.

Efter kursen ska du:
Med hjälp av nya insikter och värdefulla verktyg kunna bryta mindre bra beteenden. Samt göra val som tar dig framåt mot dina mål. Bli medveten om vilka faktorer som påverkar dig negativt och får dig ur balans. Genom att följa innehållet kan du må bättre och känna dig tryggare i dina val.

Innan du startar:
Är du ny kund behöver du registrera dig innan du gör ditt köp. Det gör du genom att klicka på “Webbkurser” och sedan “Registrera dig” uppe i menyn.

Instruktör

User Avatar Tankens Kraft

5,200.00kr 3,700.00kr