Bli hälsosam med KBT

Har du någon gång ätit mer godis än vad du hade tänkt dig från början och sedan ångrat dig?

Bli hälsosam med KBT kan hjälpa dig förstå varför det händer.

En av mina klienter beskrev sitt problem så här:
“Jag vet inte hur många gånger jag har bestämt mig för att börja mitt nya sunda liv med start på måndag. Men redan på onsdagen tappade jag fokus och tänkte istället att jag skulle börja nästa måndag istället. Under dagarna fram till måndagen åt jag för kung och fosterland, för “på måndag då skulle jag ju börja mitt nya liv”. När onsdagen kom upprepade sig samma visa igen. För varje misslyckande kunde jag inte förstå varför jag aldrig lyckades och det fick mig att känna mig värdelös.”

Om vi inte vet varför vi gör de val vi gör, så kommer vi fortsätta att göra samma val och hamna i samma situationer om och om igen. Inför en livsstilsförändring lägger vi ofta fullt fokus på kost och träning men bortser från vad som pågår inom oss. För att lyckas behöver vi förstå orsaken bakom beteendet och vad det är som triggar oss att göra mindre bra val. I den här kursen kommer vi titta på helheten inifrån och ut.

Målet är att starta din resa mot ett hälsosammare liv.

Bli hälsosam med KBT kan avändas som underlag i enskilda sessioner eller kurs ifall ni är en grupp eller företag. Den är framtagen för dig som har svårt för att komma igång, saknar motivation och vill bli hälsosam. Här får du kunskap och verktyg för att lättare bemöta de hinder du upplever i din vardag. Målet är att starta din resa mot ett hälsosammare liv. Den innehåller förslag på kostschema, recept och träningsövningar som är framtagna av PT och kostrådgivare. 

Exempel på innehåll

Sundare livsstil

 Hos mig får du hjälp med att uppnå en sundare livsstil och ett bättre mående med hjälp av bl.a KBT (Kognitiv beteendeterapi). Vi går igenom faktorer som påverkar beteendet. Ett exempel på det är hur tankarna kan leda till ett mindre önskvärt beteende (ex äta när man egentligen inte är hungrig eller välja bort träning mot att ligga på soffan). Majoriteten vet redan vad som är nyttigt, vad man ska äta och när man ska äta.  En del har även kommit en bra bit på vägen men inte lyckats hålla det.
Många blir överraskade när de inser att exempelvis en tidigare händelse som inte var kopplad till mat i själva verket är en stor trigger idag.

Kontakta oss om du har några frågor eller vill påbörja din nya livsstil redan idag.

#träningkostochmentalbalans

www.tankens-kraft.se

Inspiration och ett nytt tänk kring mat

www.tankens-kraft.se

Förslag på hur du kommer igång

www.tankens-kraft.se

Tips på nya förhållningssätt

“Det handlar om livet, alla borde gå den!”

“Kursen har påverkat mig att tänka bättre kring mina handlingar när det gäller mat o andra saker. Utmärkt!

“KBT kan användas i många situationer!”

“Synen på mina matval. Man behöver inte banta utan det går ändå med rätt verktyg.”

 

“Tycker mer om mig själv nu än tidigare.”

“Gått ned i vikt! Blivit mer lugn och hittat strategier att lägga upp och planera. Inte bara släcka bränder.”