www.tankens-kraft.se

Alla blickar på mig

Det var en strålande dag när sonen skulle spela fotbollsmatch på hemmaplan. Förväntningarna var höga och humöret var på topp. Spelet rullade på bra tills han krockade med en motståndare och föll till marken med ett smärtande knä. Tränaren, tillika fadern, tog honom av planen för att se hur illa det var. Han sprejade kylsprej för att lindra smärtan och torkade därefter torrt med bomullen han hittade i sjukväskan. Det var bråttom och ingen av dom ville missa vad som hände i spelet. Problemet vara bara att bomullen fastnade och ju mer fadern torkade desto större blev bomullsbollen på knät. Det visade sig att han hade sprejat klister istället för kylsprej på knät.

www.tankens-kraft.se

Likt en sann patriot.

Sonen var måttligt road när han stod där med ett STORT vitt bomullpaket på knät och var på väg att springa ut på planen igen.  Han var frustrerad och framförallt generad. Som tur var, var kärleken till spelet större än känslan av att få alla blickar på sig. Så han sprang ut på planen, trots många leenden från både publik och spelare, och gjorde sitt jobb för laget likt en sann patriot.

www.tankens-kraft.se
www.tankens-kraft.se

Behövs det nämnas att fadern insåg att det här inte var hans bästa insats som tränare och pappa. Idag är det dock något som vi alla kan skratta åt.

Visst är det för väl att vi inte alltid vet vad vi ska ställas inför. För om sonen hade vetat vad som skulle hända den här dagen så hade han kanske inte åkt till matchen alls. Men med ett snabbt beslut att åsidosätta frustrationen och fortsätta med det han älskar mest, så blev det en alldeles fantastisk dag.

Påverkar andras åsikter dig mer än vad du tror? Jag hjälper dig gärna att hitta strategier för dina tankefällor så att du ska kunna njuta av det du mår bra av – oavsett vad andra tycker.

Dela

2 reaktioner på ”Alla blickar på mig”

  1. Oj, det är svårt att hålla sig för skratt först, iaf när man som jag verkligen får en bild i huvudet. Sen slås jag av styrkan, styrkan hos barnet som kan strunta i det ofrivilligt bomullsvadderade knät och istället fokusera på det han älskar att göra, fokusera på anledningen till varför han var där. Spela fotboll. Och jag inser att man kan lära sig så mycket av barn, som att strunta i sånt som inte spelar någon roll egentligen. Att leva fullt ut här och nu!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.