Bättre sömn med KBT

Bättre sömn med KBT vänder sig till ALLA!
Vi har alla stunder av mindre bra sömn och det är naturligt. Några exempel kan vara byte av jobb, skilsmässa, förlust av en nära anhörig m.m. Men det är när sömnen under en längre tid påverkas och en ond cirkel uppstår med oro för den uteblivna sömnen, hur man ska orka arbeta dagen efter och rädslan för att inte somna till kvällen igen. Vilket bl.a leder till att återhämtnings-förmågan blir nedsatt.

Antal träffar: 7 st.

I kursen behandlas faktorer som påverkar beteendet och du som deltagare får möjlighet att ta reda på hur tanken eller känslan påverkar och leder till ett mindre önskvärt beteende. Många känner sig stärkta av att arbeta i grupp då man får ta del av andra liknande situationer. Träffarna startar med en stunds mindfullness så att alla får möjlighet att landa innan kursen sätter igång. Varje vecka tillförs ett nytt tema som ni fördjupar er i och sedan blir en del av hemuppgiften. Tanken med kursen är att du får i uppgift att prova på nya förhållningssätt och en stor del av kursen går därför ut på aktivt deltagande med övningar och diskussioner.

Kursen innehåller mängder med tips, råd, verktyg, reflektioner och inspiration för att uppnå en bättre balans mellan aktivitet och vila och ett bättre mående, allt ur ett kognitivt perspektiv.

Tidigare utvärderingar visar att deltagare som gått kursen har varit mycket nöjda.

Kommentarer från deltagare:
"Positivt att ta upp hur man kan hantera en svår situation eller stress som uppkommer exempelvis när en inte kan sova."

"Jätteintressant Christine kom med bra tips."

"Mycket intressant och duktig."

"Hon var tydlig i sin roll och behaglig att lyssna på."

"Det jag tänker att jag kommer att ha användning för är att andas och att påminna mig själv om att stanna upp."

I programmet erbjuds: Utbildad handledare i sömnbehandling med hjälp av KBT, sömnfysiologi, handledning ur ett kognitivt perspektiv, arbetsmaterial och diskussioner. Möjlighet finns till uppföljning och fortsättning, enskilt eller i grupp. Väldigt efterfrågat och uppskattat!

Företag eller privatperson spelar ingen roll, alla är välkomna!
Vid intresse vänligen kontakta oss.
 Sömn
Dölj menyn
Längst upp på sidan